• Početna
  • Katalozi
  • Kvalitet pre svega
  • Aktuelnosti
  • Kontakt

Feman na sajmu u Najrobiju od 18. do 20. maja 2023.

Deseti međunarodni sajam “Power & Energy Africa” održan je od 18-20 maja 2023 u Kenijata kongresnom centru  u Najrobiju.  Sajam koji je okupio veliki broj izlagača iz sveta predstavlja jedan od najvažnijih događaja  iz oblasti energetike u Africi. Kompanija Feman već drugu godinu za redom  predstavlja svoj proizvodni program na ovom poznatom međunarodnom skupu.

Feman na Međunarodnom sajmu “Elektro seti” u Moskvi, 05 – 08. septembar 2023.

Feman na 85. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu, 16 -19. maj 2023.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća je najstarija tehničko-tehnološka izložbena manifestacija u ovom delu Evrope, specijalizovana za oblast proizvodnih tehnologija. Beogradski sajam tehnike je važno mesto poslovnih susreta, razmene poslovnih ideja i iskustava i promocije inovacija i novih tehnologija.
Komapnija Feman, više od 20 godina učestvuje kao izlagač na ovom sajmu. Pored svog standardnog proizvodnog programa, predstavljeni su i novi proizvodi iz  oblasti obnovljivih izvora energije.

Međunarodni opšti privredni sajam „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2022″

Međunarodni opšti privredni sajam „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2022″

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem Međunarodnom opštem privrednom sajmu „TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2022“ koji se održava u Tirani, Albanija, u periodu od 1. do 4. decembra 2022. godine.

Tržište Albanije sve je interesantnije za privrednike iz Srbije, koji u sve većem broju ostvaruju saradnju sa albanskim partnerima, a beleži se i znatan broj domaćih privrednih subjekata koji planiraju da osnuju svoja predstavništva, investiraju ili su već nastupili na ovom tržištu, bilo kupovinom ili osnivanjem novih privrednih društava.

 

Međunarodni forum “Электрические сети” – Moskva 2022

Međunarodni forum “Электрические сети” – Moskva 2022

Međunarodni forum elektromreža („Электрические сети“) , održava se od 22. do 25. novembra u Moskvi.  Forum predstavlja jedan od najvažnijih skupova u oblasti elektroenergetike i ima za cilj da okupi stručnu zajednicu radi diskusije i rešavanja prioritetnih zadataka elektro distribucionog kompleksa u cilju povećanja njegove pouzdanosti i efikasnosti. Na forumu su prisutni proizvođaći elektro-opreme, elemenata dalekovoda, opreme za automatizaciju, komunikacije, dijagnostiku opreme i vodova za prenos električne struje.

Kompanija Feman već dugi niz godina učestvuje na ovom forumu prezentujući najnovije proizvode iz svog proizvodnog programa, koji su zahvaljujući kvalitetu prisutni na tržištima mnogih evropskih zemalja.Forumu prisustvuje i generalni direktor Feman-a, g. Miodrag Nikolić koji sa svojim saradnicima svakodnevno učestvuje na velikom broju sastanaka sa predstavnicima kompanija iz oblasti elektro energetike Ruske federacije.

 

CIRED 2022

CIRED 2022

Kompanija FEMAN je i ove  godine predstavila nove proizvode na 13.  Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama. Učesnici savetovanja imali su prilike da se  upoznaju sa najnovijim proizvodima i projektima koje fabrika FEMAN realizuje u oblasti obnovljivih izvora energije.

Predstavljeni su solarni paneli, stanica za brzo punjenje električnih automobila kao i automatska dvoosna solarna elektrana – suncokret.

CIRED je vodeća međunarodna stručna organizacija u oblasti tehnike distribucije električne energije, sa sedištem u Briselu u Belgiji, koja deluje 45 godina i okuplja preko 37 zemalja članica iz celog sveta među kojima je i Srbija. Nacionalni komitet JUKO CIRED osnovan je 1997. godine u Novom Sadu. Nakon razdvajanja državne zajednice 2007. godine, nastali su nacionalni komitet CIRED Srbije i nacionalni komitet CIRED Crne Gore. Nacionalni komitet CIRED Srbija do sada je uspešno realizovao 12 savetovanja. Prvo je organizovano 1998, dok 2004. godine skup dobija regionalni karakter i u saradnji sa regionalnim komitetima CIREDa već niz godina okuplja u Srbiji preko 800 učesnika. Međunarodni komitet CIREDa odobrio je i podržao održavanje regionalnog savetovanja i prihvatio pokroviteljstvo nad radom savetovanja. Takođe, Savetovanje pomažu mnoge strane i domaće kompanije iz regiona.

Sajam tehnike u Beogradu 2022

Fabrika Feman je i ove godine predstavila svoj proizvodni program na Sajmu tehnike u Beogradu od 24. – 26. maja.
Prvi put je predstavljen  proizvod  Dvoosni autmatski solarni suncokret koji je deo Femanove palete proizvoda  za  korišćenje obnovljivih izvora energije. Sa astronomskim praćenjem sunca i konstantnim automatskim pozicioniranjem površine solarnih panela pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pravac zračenja sunčevih zraka, omogućava maksimalno iskorišćenje solarne energije i uvećanje produktivnosti proizvodnje električne energije za 40%.

Uspešno produžena sertifikacija za SRPS ISO 27001.

U kompaniji Feman je 24. aprila uspešno završena nadzorna

Na osnovu Pravila sertifikacije sistema menadžmenta u kompaniji Feman doo je 24. aprila  obavljena nadzorna provera  sistemamenadžmenta prema zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014.

Na osnovu izveštaja o nadzornioj proveri, sertifikacijska kuća StandCert,  donela za odluku o održavanju sertifikacije. Zaključeno je da Feman doo nastavlja da ispunjava zahteve standarda SRPS ISO/IEC 27001:2014 i zaključeo da se svi zahtevi ovog standarda uspešno ispunjavaju.

Uspešno obavljena resertifikaciona provera za Integrisani sistem menadžmenta kvaliteta

Resertifikaciona provera za sistem menadžmenta kvaliteta  SRPS ISO 9001, SRPS ISO 45001, SRPS ISO 14001  uspešno je završena u kompaniji Feman j4. i 5. marta 2022. godine. 

Opšti ciljevi provere obuhvatili su:      

  • utvrđivanje usaglašenosti sistema menadžmenta klijenta, ili njegovih delova, u odnosu na kriterijume provere;
  • određivanje sposobnosti sistema menadžmenta da obezbeđuje da klijent ispunjava primenljive zahteve zakona, propisa i ugovora; (Napomena: Sertifikaciona provera sistema menadžmenta nije provera usklađenosti sa zakonima);
  • određivanje efektivnosti sistema menadžmenta da bi se obezbedilo da klijent može razumno da očekuje da će ostvarivati svoje specificirane ciljeve;
  • identifikovanje oblasti za potencijalno poboljšavanje sistema menadžmenta, kako je primenljivo.

Na osnovu izveštaja o resertifikacionoj proveri, sertifikacijska kuća StandCert,  donela za odluku o produženju sertifikacije.
Zaključeno je da Feman doo nastavlja da ispunjava zahteve pomenutih standarda kvaliteta.

Uspešna resertifikacija je još jedna potvrda posvećenosti rukovodstva kao i svih zaposlenih u kompaniji Feman poštovanju strogih standarda kvaliteta.

Zamena rasvete u opštini Jagodina

Monteri kompanije Feman su uspešno, u rekordnom roku, završili zamenu rasvete u gradu Jagodini i 52 sela opštine Jagodina.

 

 

Sajam Электрические сети 2019. – Moskva

15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЕНЕРГЕТИКЕ

U Beogradu je od 2. do 4. oktobra 2019. godine održan 15. međunarodni sajam energetike. Fabrika Feman je prestavila širok asortiman svojih proizvoda iz oblasti opreme za prenos električne energije, ulične rasvete kao i proizvoda iz oblasti eksploatacije obnovljivih izvora energije.